Gradovi i Općine pomažu svojim vinarima i ostalim proizvođačima domaće hrane!

Međimurski gadovi Čakovec i Prelog te Općine Belica, Dekanovec, Goričan, Kotoriba, Nedelišće, Orehovica, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu i Sveti Martin na Muri ujedinili su se u tome da na jedinstven način pomognu svim svojim proizvođačima bilo koje domaće hrane i vina!

U suradnji s Centralnim mjestom tržišta domaće hrane “FINOTEKA.com” omogućili su svim svojim proizvođačima da se neprekidno i bez ikakvih troškova ili rizika prezentiraju na stranici www.FINOTEKA.com! Također, njihovi će proizvodi u sklopu projekta FINOTEKA.com na razne načine biti i dodatno predstavljani javnosti što će ih svakako izdvojiti pred konkurencijom.

Općine i Gradovi sudjelovanjem u projektu FINOTEKA.com ostvaruju sljedeće osnovne ciljeve:

• svoje male i velike lokalne proizvođače hrane povezuju s kupcima iz cijele RH • pomažu svojim proizvođačima da se kvalitetno i bez troškova prezentiraju na Centralnom mjestu tržišta domaće hrane • omogućuju svim fizičkim i pravnim osobama iz cijele RH da u svakom trenutku mogu na jednom mjestu vidjeti ponudu prehrambenih proizvoda proizvedenih na određenom području (i kontaktirati izravno svakog pojedinog proizvođača) • kod svojih žitelja podižu svijest o važnosti kupovanja domaće hrane proizvedene u svom okruženju za cjelokupno lokalno gospodarstvo • omogućuju da se u lokalnim trgovinama, restoranima i sl. nudi hrana proizvedena u tom kraju • proizvođačima koji se ne služe internetom pomažu da se uključe u projekt • formiranjem usko specijalizirane, sistematizirane, lako pretražive i uvijek aktualne javne baze podataka (o proizvođačima hrane i njihovim proizvodima) napokon će dovesti i do vrlo realnih mogućnosti za daljnje povezivanje proizvođača s ciljem zajedničkog plasmana njihovih proizvoda (zadruge, udruge, klasteri…)

Svaki proizvođač hrane može unijeti svoje podatke izravno na internet stranici www.FINOTEKA.com ili pak u prostorijama svojih Općina i Gradova popuniti obrazac te se na taj način kvalitetno predstaviti kupcima. I mali i veliki proizvođači pozvani su da se uključe već sada, neovisno o tome traje li im sada sezona prodaje!

Kupci hrane teško dolaze do informacija gdje se nalaze proizvođači određenih proizvoda, što onemogućuje da se poveća prodaja domaće hrane. Sudjelovanjem Općina i Gradova u projektu “FINOTEKA.com” u kojem već sudjeluje preko 2000 proizvođača iz svih krajeva Hrvatske, to će se sigurno promijeniti.

Svaki hrvatski Grad ili Općina može se uključiti! Detaljnije o samom projektu pročitajte na www.FINOTEKA.com.

Hrana koja se može ponuditi na www.FINOTEKA.com:
– Voće ili proizvodi od voća
– Povrće ili proizvodi od voća
– Vina i ostala pića
– Pčelinji proizvodi
– Ulja
– Mesni proizvodi
– Svježe meso
– Jaja
– Gljive
– Mlijeko i proizvodi
– Riba i riblji proizvodi
– Zimnica
– Kukuruz i proizvodi
– Žitarice i proizvodi
– Biljni proizvodi

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content